KORTTELIKERHON SISÄLIIKUNTA PÄÄTÖKSEEN, ULKOKERTOJA KAKSI JÄLJELLÄ.
Tiistai, 06 Toukokuu 2014 06:11

 

 

korttelikerho temppurata

 

Korttelikerhon kausi 2013-2014 lähestyy loppuaan. Viimeisin sisäliikuntakerta järjestettiin viime lauantaina Rantakeitaassa, mukavat, lähes 40 junnua oli mukana touhuilemassa. Aiheena oli leikit, pelit, ja pallopelit, sekä temppurata. Temppuradalle tuotiin mukaan perinteisiä rasteja, sekä muutama ihan uusi haaste. Uskomatonta on huomata, kuinka lapsilla on rohkeus ja usko itseensä parantunut kauden aikana, sillä välillä temput olivat sellaisia, että oli ihan hyvä ettei huoltajia ollut liiemmin paikalla. Puomilla pompitaan yhdellä jalalla, aisoilla kävellään ja trampoliinilta hypitään esteen yli voltilla tai puolivoltilla.

 

Kun kausi lähestyy loppuaan, on hyvä todeta, että MAHL Korttelikerho on saavuttanut välitavoitteet hienosti. Korttelikiekko ja Korttelikerho keräsi kauden aikana yhteensä lähes 300 ala-asteikäsitä nuorta aktiivisen viikkoliikunnan pariin. Pelkästään Korttelikerhossa oli mukana, tai kävi toimintaan tutustumassa lähes 100, 2-12 -vuotiasta tyttöä ja poikaa. Vakiintunut määrä kerhossa oli 30-50 lapsen kertamäärässä. Myös MAHL:n tavoitteet, ajatellen "liikunnan elinkaaritoimintaa" täyttyivät. Tärkeimmät teesit nuorten liikkumisessa oli asetettu sosiaalisuuden lisääntymiselle, ryhmäytymiselle, liikkumiselle, sekä toisen huomioon ottamiselle. Mielestämme nämä täyttyivät, joten tulevaisuutta on hyvä jatkaa nyt havaituin teoin ja toimin.

 

MAHL Korttelikerho jatkaa vielä toimintakautta kahdella ulkoliikuntakerralla. Tulevana lauantaina pyöräilemme, potkulautailemme, sekä leikimme Rantakylän ulkokaukalolla, sekä Rantakeitaan lähimaastoissa. 17.5.2014 Korttelikerho päättää toimintakautensa Mikkelin urheilupyhätössä, Urskissa. Tuolloin käymme läpi yleisimmät heitto- ja hyppylajit, sekä kirmaamme kenttää ympäri.

 

Kaudesta 2013-2014 kaipaamme palautetta (palautekyselylinkki avautuu lähiaikoina), jotta suunnitelmat tulevalle kaudelle pystytään nostamaan suunnitteluriiheen. Toiveita ja kyselyitä korttelitoiminnan laajenemiselle on myös muiden kaupunginosien suusta kuulunut. Haasteet on tuttuja, mistä ohjaajat korttelitoimintaan.

 

TOUKOKUUN OHJELMA

 

LA 10.5.2014 - Ulkoliikunta, Rantakylän tenniskenttä 10:00-12:00

» Polkupyörän käsittelyrata, salibandy, leikit, pelit.

» Ulkoliikuntavarustus, polkupyörä, potkulauta, salibandymaila - juomapullo.

 

LA 17.5.2014 - Yleisurheilu, Urheilupuisto 10:30-13:00

» Juoksut, hypyt, heitot.

» Ulkoliikuntavarustus - juomapullo.

 

Korttelikerhon päätöspäivä Urskissa alkaa 10:30. MAHL tarjoaa korttelilaisille urheilusuoritusten päätteeksi välipalan. Huoltajat ovat tervetulleita seuraamaan nuorien edesottamuksia Urheilupuistoon.

 

MITÄS KESÄLLÄ - NO KORTTELILEIRILLE TIETENKIN

Kesäkuun alussa Mikkelissä järjetetään WHL Leirit, jossa MAHL Korttelileiri on mukana. Korttelileiri toimii päiväleiritoimintana, ja mukana onkin yhteensä 14 ala-asteikäistä tyttöä ja poikaa. Lajileireinä nähdään jääkiekko, salibandy, sekä taitoluistelu. WHL Leireillä on mukana yhteensä 171 tyttöä ja poikaa, joten Kalevankankaalla on liikunnan riemua tiedossa kesäkuun ensimmäiseläl viikolla.

 

 

KORTTELIKERHO - MITÄ SE ON?

Jäsenmäärältään Etelä-Savon suurin liikuntaseura MAHL - Mikkelin alueen harrasteliigat aloitti ala-asteikäisten tyttöjen ja poikien kortteliliikuntakerhon järjestämisen talvikaudelle 2013-2014.

 

Moniliikuntakerho - Korttelikerho aloitti toimintansa Etelä-Savon ELY-keskuksen tukemana syyskuussa 2013. Kerho on tarkoitettu 4-12 vuotiaille liikunnasta innostuneille nuorille. Liikunnallisia leikkejä, pelejä ja kilpailuja järjestetään lauantaisin Rantakeitaan liikuntasalissa, sekä Rantakylän lähiliikunta-alueella, alkaen 21.9.2013 ja päättyen 17.5.2014 (HUOM! Syys-, joulu- ja hiihtoloma lepäillään). Korttelikerhon joka lauantainen järjestämisaika on kello 10:00-12:00 (lapsen tulee olla liikuntapaikalla viimeistään 10:30 ja hänet voi noutaa 11:30 alkaen).

 

MAKSU:

 

Kevätkausi 1.1.-17.5.2014 | 30 euroa - 19 korttelitapahtumaa

 

*Korttelikerhotoimintaan tutustuminen on maksutonta. Lapsi voi tutustua kahteen tapahtumaan maksutta, korttelikausimaksu toimitetaan huoltajalle sähköpostitse. Kesken toimintakauden mukaantulo huomioidaan syys-/kevätkausimaksussa.

 

MITÄ MAKSU PITÄÄ SISÄLLÄÄN:


-Vakuutusturvan ohjattujen tapahtumien ajan. Vakuutusturva
-Laji- ja liikuntaohjauksen. Korttelikerhopäivissä toimii vähintään kolme (3) koulutettua täysi-ikäistä ohjaajaa, sekä tarvittava määrä apuohjaajia, jotka ovat iältään 12-18 -vuotiaita.

 

 

ILMOITTAUDU KORTTELITOIMINTAAN

Perhekerho (3-10-vuotiaat) | Rantakeidas

Ilmoittautumislomake

 

Pienten lasten perhekerho (1-6-vuotiaat ) | Sairilan koulu

Tällä hetkellä kerho täynnä!

 

Monilajiliikuntakerho (6-12 vuotiaat) | Rantakeidas

Ilmoittautumislomake

 

Tyttökerho (4-12-vuotiaat) | Launialan koulu

Tällä hetkellä kerho täynnä!

 

Korttelisäbä/perhesäbä (3-12-vuotiaat) | Useampi lähiliikuntapaikka

Ilmoittautumislomake

KORTTELI UUTISET